27 Σεπ 2007

connecting people

Έντονες στιγμές συγκίνησης έζησε τις τελευταίες μέρες σύσσωμος ο οnline λαός της Γκόμπλιτσας, καθώς το κορίτσ' της τάδε βρέθηκε με το κορίτσ' μιας άλλ'ς στο facebook (και μάλιστα στο group αυτού του blog) -ω ναι, είδατε επιτυχία. Eίχαν γνωριστεί πριν από πολλά χρόνια σε μια πιτσαρία αμερικάνικης μεγαλούπολης και τώρα μετά τα πρώτα αναγνωριστικά 'εσύ ίσι μαρ?', 'τ μάνας πως τ΄ν λέν' στου πατρικό?' 'τράνεψες', επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές το γεγονός. Τηλέφωνα έπεσαν, μαμάδες ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν χαιρετίματα, και όταν με το καλό καλοκαιριάσει πάλι, θα βρεθούμε κι από κοντά, να βγάλουμε reunion photos. (Τί θαρρείς Κότσιο, δεν τς ξέρουμι ιμίς τς Αμερικάν' πως φτιάν?). Πέρα από το κασμέρι όμως, έχω να πω για τους Έλληνες μετανάστες, πρώτης, δεύτερης, κτλ γενιάς, ότι πολλές φορές δείχνουν μια τέτοια αγάπη για την πατρίδα και τόπο καταγωγής τους που πραγματικά είναι συγκινητικό. Θεωρώ τιμή τους όταν μιλάνε άψογα ελληνικά. Και ότι κατά τ'άλλα είναι φυσικά Αμερικανοί πολίτες, πλήρως ενταγμένοι πια, κτλ κτλ. Πέρα από νοσταλγίες και μαράζια για την μαμά πατρίδα ..they have the best of two worlds. Φιλιά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

13 σχόλια:

fantasma είπε...

Ειλικρινά κι εγώ πολύ χάρηκα με αυτή τη virtual συνάντηση.. Λες και είσαι γείτονας και λες σαν να μην πέρασε μια μέρα..
Σκέψου όμως και το άλλο, αν δεν είχες χάσει το πορτοφόλι, δεν θα θυμότανε κάποιον που ήρθε από τον Κρόκο να φάει πίτσα..
Ενώ τώρα μέσα στην "τραγικότητα" του συμβάντος υπάρχει και η θύμηση..

Κώστας είπε...

Πάντως να ξές, tkft, το gallery σήμερα έπαιζε καλή μουσική...
Για εσένα και το φάντασμα έχω παράπονο. Ενώ ξέρετε το όνομά μου δεν ξέρω τα δικά σας...Αν δεν γουστάρετε να τα πείτε on line στο προφίλ μου έχω το mail μου , μπορείτε να τα γράψετε εκεί... Για να ξέρω με ποιούς μιλάω...
Αν πάλι δεν θέλετε...καλή καρδιά ,θα μείνετε το φάντασμα και ο krokos foundation team

Ανώνυμος είπε...

όχι ρε...όχι...όχι
και με πήραν τηλέφωνο να πάω
και δεν πήγα :(
ενώ ξέρω ότι οι πέμπτες ARE THE BEST
ζορίστικα τώρα

εμάς δεν ξέρεις?
καλά το φάντασμα είναι εκτός νομού πια,
αλλά εγώ, ρώτα στο γκάλερι, ποιά είναι γκομπλιτσιώτσα, αλλιώς το λένε βέβαια (καψ....) για να με νευριάζουν αλλά τέλοσπάντων

λοιπόν είμαστε με τα ονόματα μας κτλ κτλ
στο facebook.com, αν είσαι εκεί κάνε join το group 'krokos-gkomplitsa' ως επίτιμο μέλος και ένθερμος υποστηρικτής αυτού του βλογ :-)

αλλιώς οκ ίμειλ

Κώστας είπε...

Ολάκληρο τάγμα απο γκομπλιτσιώτισσες έχετε μαζευτεί εκεί!
Χάος

Ανώνυμος είπε...

άσε τον λαό
εμείς είμαστε γκοτζάμ administrators :p
άντε join facebook

Κώστας είπε...

ρε foundation ,τι να κάνω join στο facebook. Τι να τον κάμετε έναν ιμιτασιόν σιούρδο που δηλώνει, αν και μετά απο 20 χρόνια παραμονής στην σουρδία, ακόμη υπερήφανος Θεσσαλονικιός και Καλαμαριώτης?
Τι να με κάνετε εμένα, που στα 20 αυτά χρόνια έχω έρθει στην Γκόμπλιτσα μόλις 3 φορές (οι δύο απλώς περαστικός)?
Θα χαλάσω την ομοιογένεια του συνόλου.

Κώστας είπε...

Τι έγραψα πάλι...
Το διάβασα και ανατρίχιασα!
Ο πραγματικός λόγος που δεν το κάνω είναι γιατί βαριέμαι να ανεβάζω φωτογραφίες και να διαμορφώνω προφίλ και τα σχετικά.

Ανώνυμος είπε...

Α άλλο αυτό, άμα είσαι ΣαΛΛονικιός και πόσον μάλλον Καλαμαριώτης, τι δ'λειά έχ'ς με τς χωριάτες? :)

Αλλά ναι συμφωνώ το facebook έχει διαδικασία, είναι βαρετή, και ένας πονοκέφαλος παραπάνω.

Φυσικά και θα το μετανοιώσεις όταν το γκρουπ μας γίνει exclusive και μιλάει όλη η Ελλάδα γι αυτό και θα μας παρακαλάς να σε κάνουμε μέλος για να μοιραστείς λίγη από την δόξα και εσύ :ppp

Κώστας είπε...

μόλις γίνει exclusive και μιλάει όλος ο ελληνισμός για αυτό το γρούπ , εγώ θα γράψω ένα βιβλίο για την ιστορία του γκρούπ στο διαδίκτιο. Θα δώσω και μια συνέντευξη στον τραλαλαλα που στο μεταξύ θα έχει γίνει διάσημος μετά την συμμετοχή του στο reality του Alpha και θα γίνω επιτέλους celebrity.

Ανώνυμος είπε...

κορόιδευε εσύ, το σ/κ έρχεται γκοτζάμ ΕΤ3 να κινηματογραφήσει το υπέροχο χωριό και φυσικά να τους δείξουμε ότι είμαστε οργανωμενοι και ον λάιν, επειδή εγώ ντρέπομαι να δώσω συνεντευξη, ψάχνουμε ποιός θα την κάνει :p

Κώστας είπε...

Να μην τους ταΐσετε πολύ και γκλιαρωθούν και ζητήσνε νιερό.Γιατι αν πιούν απο το δκό σας, η εκπομπή δεν θα λέγιτι Κυριακή στου Χουριό...Κυριακή στου Μαμάτσιου θα τιν λέν!!

Κωνσταντίνος ο κακός!

-----------------------------------
Αν θέλιτι άτουμο μορφομένου,απ'τν συμπροτεύουσα, μι εφράδεια λόγου και φιλοδοξία να ΄γίν' σιλέμπριτι, για να δώσει συνέντευξη στην όμορφη ξανθιά Σαλονικιώτισσα 'γω είμι δω!!!

Κωνσταντίνος ο Διάσημος
-----------------------------------

Αυτά είχα να γράψω για σήμερα...

με εκτίμηση

Κωνσταντίνος ο Μεγάλος

Ανώνυμος είπε...

λολ λολ
λοιπον τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν
εγώ κρυβόμουν μην έρθει κανένας και με βάλει το μαγνητόφωνο μπροστά
και με ρωτήσει
πως σου φαίνεται το χωριό
και αρχίσω και δεν σταματώ
αν και με αυτά που θα έλεγα
μάλλον θα μ' έκοβαν
οπότε όλα καλά
μιλήσαν αυτοί που έπρεπε να μιλήσουν
για να πουν και καντίπ'τα (ε?ε?) καλό

οπότε την κυριακή που μας έρχεται
και στις 4

θαυμάστε!! :)

salontamaro είπε...

eiste sala....
xairetsi o ntonas nt vaia